Дома Позитив на денот Денес започнуваат Божиќните пости, траат до 7. јануари 2024 година

Денес започнуваат Божиќните пости, траат до 7. јануари 2024 година

754
0

Денес започнуваат Божиќните пости, траат до 7. јануари 2024 година

Денес, 28. ноември започнуваат Божиќните пости кои траат 40 денови, пред големиот празник Рождеството Христово Божиќ, на 7. јануари.

Православната црква запишала дека Божиќниот пост е востановен за да верниците можат, во пресрет на Рождеството Христово, да се исчистиат себеси со покајание, молитва и пост, и со чисти срца, душа и тело, благоговејно да Го пресретнат Синот Божји што се јави во светот, принесувајќи му го, наместо обични дарови и жртви, чистото срце на верниците и желбата за последување на Неговото учење.

За многу години!

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име