сабота, октомври 1, 2022

Ментална гимнастика

Дома Ментална гимнастика

Гледајте ја белата точка 30 секунди и ќе се случи чудо:...

0
Нема да им верувате на очите!Со користење на бои, дезени и светлина, умот може да биде заведен од она што го гледа и да...

Загатка: Кој број треба да биде на местото на прашалникот?

0
Можете ли да ја решите задачата од сликата?Освен што е извор на забава, решавањето загатки и загатки има и голем број на придобивки. Решавањето...

Мини тест за општа култура од 1912 година: Можете ли да...

0
Проверете го знаењето.Концентрирајте се и обидете се да дадете точни одговори Станува збор за автентичен тест кој го полагаат тринаесетгодишни ученици од училиште во Кентаки. Помалку...

Можете ли да решите овој математички проблем што предизвика дискусија на...

0
Што мислиш? Кое е решението за овој проблем?На Фејсбук страницата на порталот Брајтсајд се објавени математички задачи кои, се вели во соопштението, се претвориле...

Загатка: Кој конец води до бананата?

0
Можете ли да заклучите кој конец води до бананата?Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во...

Изгледа како едноставна загатка, но секој што се обидува да ја...

0
Кој е точниот резултат? Оваа загатка буквално ги подели мислењата меѓу корисниците на социјалните мрежи. Навидум едноставна загатка, која доведе до различни решенија. Бидејќи луѓето пресметуваат...

Задача: Напишете ги математичките знаци за да ја направите равенката точна

0
Можете ли да ја направите оваа равенка точна со внесување „+“, „-“, „x“, „/“? Освен што е извор на забава, решавањето задачи и загатки има...

Оваа фотографија ќе ви открие како ве гледа околината: Како наивна,...

0
Во оваа илустрација има три концепти, а оној што ќе го видите прво ќе открие многу за вас. Дали ќе работите малку повеќе за...

Гатанки за деца: Има многу заби, но ништо не јаде, што...

0
За децата се користат гатанки за да развијат логично размислување, но и да разберат апстрактни концепти. За вас подготвивме неколку интересни гатанки кои се подготвени...

Оптичката илузија го полуде интернетот: Дали хоризонталните линии се прави или...

0
Што гледате?Нема ништо толку добро како оптичка илузија што би му овозможила на нашиот мозок да работи добро. Еден од нив деновиве кружи на...

Избор на уредникот

Копирање не е дозволено!