Дома Живот 7 совети за посреќна љубовна врска

7 совети за посреќна љубовна врска

716
0

Овие лесни за поставување цели се идеални за градење врска и внесување повеќе забава во вашата врска. Тие изгледаат добри во теорија, но обично се толку тешки и сериозни, што се чувствуваат како домашна задача. Затоа, во ваш најдобар интерес е да создадете неколку заеднички цели како двојка, секако, погрижете се и двајцата да се забавувате додека ги постигнувате вашите цели!


Формирајте ја вашата заедничка тегла за пораки

Теглата може да биде супер забавна и инспиративна ако двајцата вметнете пораки во неа. Тоа не мора да бидат сериозни пораки, тие можат да бидат и опуштени, забавни или инспиративни пораки како „Гушни ме“, „Гушни ме“, „Сакам да спијам подолго утре“ „Вечерва избирам филм“, Однеси ме на сладолед“ и слично. Вашата единствена заедничка цел е да се обидете да внесете нови активности и идеи во вашите животи. Како што можете да видите, полесно е отколку што мислите.

Бакнувајте се секој пат кога ќе слушнете познат звук

Тоа може да биде кога телефонот ќе заѕвони, ќе пристигне порака или нешто слично. Барате некаков активирач, кој се случува редовно, но случајно, дава блесок на физичка поврзаност, нешто што за жал лесно може да избледи со текот на времето. Паровите понекогаш забораваат на бакнежите и на тоа колку се навистина важни, не само во предиграта и честитките, туку и лежерно во текот на денот, кога и да се укаже прилика. Бакнувајте се почесто!

Времето заедно е важно, но секој од вас нека одвои по еден час за себе во денот

Одвојте еден час за себе наутро, попладне или навечер, зависи од тоа како дозволуваат вашите обврски. Без разлика дали ќе пиете кафе со пријател, ќе прошетате, ќе читате книга во мир или ќе не правите ништо во тој час, важно е да си кажете: „Мојот час не е наш час заедно“, вели Робин Лендоу, психолог од Њујорк.


Играјте друштвени игри

Поминувањето време заедно може да вклучи играње друштвена игра само за вас двајца, а конкуренцијата, игрите, забавата и смеата може да бидат идеална можност да се поврзете, да се смеете, да се забавувате и да уживате во тие моменти.

Направете поле за коментари
Полето за коментари работи на тој начин што и двајцата вметнувате пораки во него, како „Ги оставивте чорапите на под“, „Извадете го ѓубрето“, „Спуштете го капакот од тоалетот“, „Земете намирници за фрижидерот“ , „Исчистете ја кадата после капење“, „Редовно шетајте го кучето“, „Мијте ги садовите зад себе“ итн. На овој начин ќе избегнете постојано да се жалите за нешто еден на друг, пораките во полето ќе зборуваат сами за себе и многу лесно ќе се најде „виновникот“ во пораките и за него ќе биде задача и предизвик да се подобри во оние домашни работи и обврски околу семејството и домаќинствата, кои исто така се составен дел од заедничкиот живот.


Испраќајте си пораки

Не мора да биде нешто посебно што си го испраќате, може да биде на пример: „Смешна приказна на работа денес“. Потсети ме да ти кажам подоцна“ или „Слушнав одлична песна што ме потсети на тебе“ или „Едвај чекам да се вратам дома и да ручаме заедно“. Тие не мора да бидат мега-важни пораки, но вашиот партнер со задоволство ќе добие таква порака.

Споделете меѓу себе интересни анегдоти, ситуации, па дури и тривијални работи кои се случуваат во текот на денот

Разговарајте со вашиот партнер ако сте инспирирани од нешто што сте слушнале, прочитале, гледале или помислиле. Тоа може да биде добра статија што секој од вас ја прочитал, нешто што сте го гледале, слушнале во миг, од пријател, документарец за кој се зборува, филм што доаѓа во кината, сè што се случува секојдневно што може бидете интересни теми за разговор, кои сакате да ги споделите еден со друг.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име