Дома Здравје Очите се огледало на здравјето

Очите се огледало на здравјето

404
0

Здравствените состојби и нарушувања кои се уште не се манифестирале може да се откријат во очите, вели д-р Руди Ланка, претседател на Американската федерација на натуропати, кој го применува знаењето за античкиот метод на иридологија (ирис – зеница во окото) во лекувањето.

Очни капаци – Опуштени или подуени, тие може да укажуваат на проблеми со бубрезите или органите за варење. Ако внатрешноста на очниот капак е црвеникава, лицето има проблеми со циркулацијата и висок притисок. Ако е многу светло, тоа може да биде симптом на анемија.

Склерата – Малку жолтеникаво е знак за замор на црниот дроб, а бело-сивата е знак за бубрежна болест.
Шареница – Кога е ишаран со потемни дамки, тоа укажува на насобрани токсини, па затоа телото треба да се исчисти. Белузлавите зони во овој дел од окото покажуваат дека животната енергија е во опаѓање.

Зеница – Помала од нормалното укажува на замор. Кога е многу распространета, тоа значи дека личноста е под стрес и многу напната. Ако не е во центарот на окото, туку малку се движи, имунолошкиот систем потфрлил.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име