Дома Живот Масирајте ја оваа точка на увото, ќе се случи нешто одлично! (видео)

Масирајте ја оваа точка на увото, ќе се случи нешто одлично! (видео)

774
0

Кинеската традиција на лекување е позната низ целиот свет. Голем број здравствени проблеми Кинезите решаваат токму со акупунктура и масажа. Одредени делови од телото се поврзани со одредени органи.

Точката на увото, која Кинезите ја нарекуваат Шен Мен или рајска порта, служи за подобрување на целокупното здравје на телото, намалување на стресот и внесување енергија. Исто така, ја потиснува зависноста и воспалението, а неговото лекување ја ублажува болката каде било во телото.

По стресот, сите имаме непријатни чувства, придружени со тежина или болка во одредени делови од телото. Со масирање на оваа точка ги елиминирате физичките последици од стресот, кој може да ве уништи.

Точката Шен Мен е длабока, чудесна точка за подобрување на целокупното здравје на телото, намалување на стресот и проток на енергија.

Шен Мен или рајска порта се наоѓа во централниот дел на горната третина од увото.

Видео:

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име