Дома Живот Како да го забавите стареењето

Како да го забавите стареењето

499
0

Толку многу легенди, толку многу испишани страници и исполнети полици кои раскажуваат приказни за потрагата по вечната младост и како да се забави стареењето. Дали е навистина една од најголемите потраги на човештвото, да го продолжиш својот живот на неодредено време или можеби дошло до промена каде да си млад не е толку важен колку само да изгледаш млад. Самиот Фреди Меркјури праша кој сака да живее вечно.

Како да го забавите стареењето
Но, вистината е дека младоста и младешкиот изглед носат со себе одреден шарм и привлечност која ништо не може да ја замени. Младоста е капитал кој денес се купува и продава. Дали навистина може да се купи? Сигурно е можно да се купи младешки изглед. Отворете го каталогот, изберете го лицето и телото што ги сакате и доколку имате доволно пари, сето тоа може да биде ваше. Креми, маски, третмани… сето тоа денес служи за што подолго да се одложи појавувањето на првите брчки.

Но, вистинската младост не е тоа. Вистинската младост е онаа што доаѓа од внатре. Сигурно сте ја слушнале изреката: „Млади си колку што се чувствуваш“. Тоа е навистина точно. Доколку се грижите за вашето тело, секако тоа ќе го задржи младешкиот изглед подолго време и ќе биде помалку склоно кон стареење. Но, не е доволно да се грижите за вашето тело, треба да се грижите и за вашиот ум.

Живејте секогаш за себе и не дозволувајте малите животни проблеми и повремените испакнатини на вашите потпетици да ве одвлечат од вашата вистинска мисија. Тоа што го правите го правите за себе, ваше право е да живеете среќен и здрав живот и да го живеете како што сакате.

Ако веќе немате 18 години, тоа воопшто не е важно. Не дозволувајте вашата слика за она што е убаво да биде искривена и изменета. Факт е дека топ моделите се всушност аномалија. Само 1,5% од жените во светот се родени природно со ваква фигура и почнуваат порано и порано. Со крајот на 20-тите, нивната кариера, со неколку исклучоци, завршува.

Затоа заборавете на хронолошката возраст. Таа е само илузија. Дали некогаш сте забележале старица како гласно се смее на нешто што би било смешно за некој 15 или 20? Дали мислите дека оваа жена се грижи дали нејзината вистинска возраст е 65, 75 или 95 години? Нема шанси.

Затоа, послушајте го советот. Ова јаболко или чипс што ќе го јадете утре ќе биде вградено во вашата кожа, коса и нокти. Избери мудро.

Редовно движете се. Човечкото тело не е создадено да биде неподвижно цел ден, туку да се движи слободно и постојано да ја менува положбата. Повеќе мускули значи повеќе трошење енергија, што значи дека ќе бидете послаби само затоа што сте изградиле мускули.

Не заборавајте за умот. Читајте, научете нова вештина, нов јазик, пишувајте приказни ако ви се допаѓа, усвоете нови идеи… Срцето е исто толку важно. Среќна жена е убава жена. Одржувајте ги важните врски во животот и не дозволувајте долго време да помине без да ги видите луѓето што ги сакате. Љубовта и пријателството и врските што ги создаваме со другите се виталното јадро на животот, се друго е само црешата одозгора.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име