Психолошки совети

Дома Психолошки совети

10 МУДРИ ИЗРЕКИ КОИ ЌЕ ВЕ НАПРАВАТ СРЕЌНИ И ВО НАЈТЕШКИ...

0
10 МУДРИ ИЗРЕКИ КОИ ЌЕ ВЕ НАПРАВАТ СРЕЌНИ И ВО НАЈТЕШКИ СИТУАЦИИСекојдневниот живот често не ни дозволува да застанеме и да ги обработуваме ситуациите...

Луѓето не се менуваат – Слабите секогаш остануваат слаби, силните остануваат...

0
Луѓето не се менуваат - Слабите секогаш остануваат слаби, силните остануваат силни: мудро објаснува психолог Секој поединец ја носи со себе неверојатната моќ на избор...

Таа им помогна на многу луѓе да најдат љубов, а еве...

0
Таа им помогна на многу луѓе да најдат љубов, а еве 10 совети кои ќе ви помогнат и вам Американската авторка Сузан Шапиро (63) се...

ДАЛИ СТЕ СТЕ СЛУШНАЛЕ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИСЦРПЕНОСТ? Психотерапевт открива 8 клучни...

0
ДАЛИ СТЕ СТЕ СЛУШНАЛЕ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИСЦРПЕНОСТ? Психотерапевт открива 8 клучни знаци за оваа скриена состојба! Обрнете внимание на овие симптоми кои можат да...

Нобеловец кардиолог: Пациентите се жртви на емоционални конфликти

0
Нобеловец кардиолог: Пациентите се жртви на емоционални конфликти Вистинската причина за болеста или траумата е во емотивен конфликт, во постојан непријателски однос кон човекот. И...

Кога емоциите доведуваат до болест: Гневот го оштетува црниот дроб, стравот...

0
Кога емоциите доведуваат до болест: Гневот го оштетува црниот дроб, стравот ги уништува бубрезите Во традиционалната кинеска медицина постои теорија дека секој орган во човечкото...

Габор Мате: „Прашањето не е зошто зависност, туку зошто болка“

0
Габор Мате: „Прашањето не е зошто зависност, туку зошто болка“ Габор Мате е почитуван лекар, говорник и автор познат по својата експертиза за зависности, трауми,...

Ова се 10 однесувања кои откриваат нарцисоидна личност

0
Ова се 10 однесувања кои откриваат нарцисоидна личност АКО СТЕ грижлива, љубезна и сочувствителна личност, нема да се чувствувате удобно да се соочите со нарцис....

ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ ОД КОИ СЕ СРАМИМЕ: Луѓето избегнуваат да зборуваат за...

0
ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ ОД КОИ СЕ СРАМИМЕ: Луѓето избегнуваат да зборуваат за тоа Срамот се јавува поради две причини - или се обвинуваат себеси за тоа...

Дали финансискиот стрес е поопасен за здравјето од другите видови стрес?

0
Дали финансискиот стрес е поопасен за здравјето од другите видови стрес? Луѓето кои се изложени на финансиски стрес, во однос на некои други видови на...

Избор на уредникот

Копирање не е дозволено!