Дома Родители и деца 4 едноставни трикови за полесно родителство

4 едноставни трикови за полесно родителство

572
0

Не грижете се за ништо што е надвор од ваша контрола.

Кога ќе станете родител, добивате многу совети за родителство. Некои од нив се со датум или дури и смешни („Уживајте во секој момент? Како кога детето вреска наоколу затоа што сака да посвои сладок мачор како домашно милениче?”).

Но, одвреме-навреме добивате совет што е всушност добар. Совети кои ве смируваат и ве водат низ секојдневните предизвици на воспитувањето на децата.

„Преживеј и напредувај“

Во основа, земајте го еден ден во исто време. Не грижете се за ништо што е надвор од ваша контрола. Нахранете го детето, сменете го, заспијте го. Сето ова е важно, затоа живејте ја секоја секунда и видете како напредувате од ден на ден.

“Пауза”

Секогаш застанувајте пред да трчате да помогнете. Оваа гледна точка добива многу чудни изгледи, но создава и многу поавантуристички, независни деца.

„Транзициите се тешки“

Овој став ќе ви помогне да имате повеќе трпение кога ќе се вознемирите бидејќи ве потсетува дека секое движење е шок на која било возраст, а децата едноставно сè уште не знаат како да го изразат тоа.

„Посветете им го вашето неподелено внимание на вашите деца – или воопшто не обрнувајте внимание“

Родителите често избезумено се обидуваат да направат премногу работи одеднаш и на крајот се чувствуваат под стрес и нервозни. Правете една работа во исто време и тоа многу ќе го олесни родителството.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име