Дома Живот 10 најубави цитати за книгата…

10 најубави цитати за книгата…

2076
0


Книга е сон што го држите во рака …

Куќа без книги е како соба без прозорци. – Хајнрих Ман

Книга е сон што го држите во рака. – Нил Гајман

Книгите се единствена преносна магија.- Стивен Кинг

Соба без книги е како тело без душа. – Маркус Тулиус Цицерон

Книгите беа мојот премин кон личната слобода. – Опра Винфри

Отсекогаш замислував дека рајот ќе биде некаква библиотека. – Хорхе Луис Борхес

Толку многу книги, толку малку време. – Френк Запа

Ниту еден пријател не е толку лојален како книгата. – Ернест Хемингвеј

Со прифаќањето на навиката за читање, се гради прибежиште од скоро сите животни несреќи. – Сомерсет Мом

Читањето добри книги е како разговор со најголемите луѓе од минатите векови.– Рене Декарт

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име