Дома Живот 10 најдобри техники на заведување: ДОКАЖАНА ТЕХНИКА ЗА ДВАТА ПОЛА

10 најдобри техники на заведување: ДОКАЖАНА ТЕХНИКА ЗА ДВАТА ПОЛА

642
0

10 најдобри техники на заведување: ДОКАЖАНА ТЕХНИКА ЗА ДВАТА ПОЛА

Најдобрите техники на заведување се пред вас!

Гледањето директно во очи десет секунди, потоа погледот настрана откако „жртвата“ ќе го забележи набљудувањето, а потоа повторното гледање по неколку секунди е наједноставната, но и многу ефикасна техника на додворување.

Го препознаваат и мажите и жените и не е навредлива техника, покажа студијата со повеќе од 2.000 луѓе.

Според неа, врвните техники на заведување кои функционираат се класичните – од комплименти, задевања и контакт со очи.

Ова се најдобрите техники на заведување:

Упорно набљудување

Комплименти и учтиво однесување

Гледајќи и потоа гледајќи настрана

Барање помош

Забележување работи поврзани исклучиво со изгледот

Нудејќи пијалоци

Обид за комуникација, т.е. краток разговор

Се бара телефонски број

Испраќање СМС пораки

Прашање каде работи, што работи, дали има некој…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име