Дома Психолошки совети ТЕСТ НА ЛИЧНОСТ – КОЈА ТРАУМА ВО ДЕТСТВОТО ВИ ГО ОБЛИКУВАЛА ЖИВОТОТ:...

ТЕСТ НА ЛИЧНОСТ – КОЈА ТРАУМА ВО ДЕТСТВОТО ВИ ГО ОБЛИКУВАЛА ЖИВОТОТ: Изберете слика и почнете да ги лекувате старите рани

559
0

ТЕСТ НА ЛИЧНОСТ – КОЈА ТРАУМА ВО ДЕТСТВОТО ВИ ГО ОБЛИКУВАЛА ЖИВОТОТ: Изберете слика и почнете да ги лекувате старите рани
Дознајте кои настани од детството го обликувале вашиот живот и односите со луѓето.

Тест на личноста дека траумата од детството влијае на вашиот живот.

Психоаналитичарот Зигмунд Фројд верувал дека сите настани во нашето детство имаат големо влијание врз нашите возрасни животи, обликувајќи ја нашата личност. Дали сте подготвени да дознаете кои проблеми од детството влијаеле на вашиот карактер, однесување и однос кон луѓето?

Која траума од детството влијае на вашиот живот денес? Овој тест ќе ви помогне да дознаете.

Изберете слика и почнете да ги лекувате старите рани:


Слика 1
Оваа слика покажува дека можеби имате психолошка траума поврзана со понижување. Можеби во раното детство сте биле критикувани од вашите родители или врсници.

Таквите деца растат во зависни луѓе на кои секогаш им е потребно одобрување од другите . Тие даваат се од себе, не за себе, туку за другите!
Психолозите препорачуваат да почнете повеќе да размислувате за сопствените интереси и потреби.

Слика 2
Ако ја избравте оваа слика, тогаш сигурно сте се чувствувале отфрлени од вашите родители како дете. Луѓето со слични трауми обично имаат ниска самодоверба .
Сигурно ви е тешко да комуницирате со другите поради стравот од неуспех и отфрлање!

Психолозите препорачуваат да се обидете да разберете дека вашиот живот зависи исклучиво од вас! Довербата ви помага да воспоставите здрави односи со другите.

Слика 3
Оваа слика често ја избираат оние луѓе кои немале родители во детството (или имало родители, но немало врска). Вашиот проблем е стравот од осаменост. Затоа, привлекувате токсични луѓе . Покрај тоа, може да имате склоност кон депресија.

Психолозите препорачуваат да се разбере дека луѓето доаѓаат и си одат. Ако сте отворена и љубезна личност, никогаш нема да бидете сами!

Слика 4
Ако ја избравте оваа слика, вашите родители мора често да ја изневерувале вашата доверба кога сте биле дете; можеби ветија нешто што не можат да го направат.
Луѓето со слична детска траума имаат големи проблеми со довербата . Емоционално, тие се прилично резервирани и ретко се отвораат кон некого.

Психолозите препорачуваат да го разгалите партнерот со пријатни ситници. Треба да им кажувате за вашите топли чувства што е можно почесто! Нивната реакција ќе ви го стопи студеното срце.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име