Дома Живот Секој хороскопски знак носи своја карма, дознајте која е вашата судбина

Секој хороскопски знак носи своја карма, дознајте која е вашата судбина

15988
0

Секој хороскопски знак носи своја карма, дознајте која е вашата судбина

Кармата е училиште, но можете да ја промените со вашата желба и начинот на кој дејствувате. Неопходно е да развиете духовно знаење.

Овен

Родените во овој знак се граничат со агресивност. Во исто време, тие имаат тенденција да избегнуваат монотонија и самокритика. Со правилно искористување на нивните вродени квалитети, тие можат полесно да ја исполнат својата животна задача, која се состои во наоѓање рамнотежа во себе. Раскинати од внатрешните искушенија и надворешните предизвици, тешко им е да го најдат мирот и сигурноста по кои копнеат, додека не научат да се носат со животот преку самопожртвуваност и неуспех. Сè што треба да направат е, по многу подеми и падови, да најдат сила да го остават минатото без жалење, да продолжат да живеат во сегашноста, секогаш гледајќи исклучиво напред.

Бик

Кармичката задача на родените во знакот Бик се состои во создавање и отворање на сопствениот дух и пронаоѓање на патот до мудроста, разбирањето и флексибилноста. Тие се раѓаат со сигурност и самодоверба, кои треба да бидат темел на нивниот внатрешен развој. Зад нивните експлозивни реакции и склоност да ја потчинат околината на нивната волја и очекувања најчесто се крие сомнеж и страв дека промената на мислењето или околностите ќе им донесе некаква загуба и пораз и особено критика кон оние што ги опкружуваат. чие мислење длабоко се грижат. Тие се крајно принципиелни, често слушаат без да слушнат и гледаат без да видат, живеат во погрешно верување дека токму она што го сметаат за вистина е единствената вистинска вистина. Мора да научат да се борат против нивниот инает и конзервативизам. Нивната задача е да ја контролираат сопствената енергија, што ќе им овозможи повеќе да се посветат на размислување, анализирање и внатрешниот живот, што ќе го отвори патот кон духовноста.

Близнаци

Кармичката задача на Близнаците е да најдат хармонија во нивната двојна природа. Агилни, мобилни, љубопитни и непостојани, тешко ги завршуваат задачите што им се доделени, иако се трудат да ги завршат. Тие секогаш ја префрлаат вината за неуспесите на некој друг, со што избегнуваат да се соочат со самата суштина на нивните проблеми. Нарцисоидни по природа, се сметаат себеси за подобри од другите, очекуваат најдобри позиции и признанија, но не разбираат дека нешто такво треба да се заслужи. Како што ги привлекуваат духовните работи исто како и земните, тие мора да научат да ја надминат својата површност, промени во расположението и противречности помеѓу нивното размислување и постапки. За да постигнат внатрешен баланс, треба да се посветат на медитација, размислување и самокритичка анализа на сопствените постапки, а особено на трпение и упорност. На овој начин ќе можат да најдат решенија за проблемите во она што претходно не можеле да го видат.

Рак

тоа е развојот на неговата исконска природа. Имаат развиена духовна свест, која треба да биде основа за градење живот. Затоа мора да се ослободат од претераната емотивност, која кај нив создава потреба од постојано докажување на љубов, внимание и лојалност. Тие по својата природа не се воини и сосема е нереално да се очекува од нив борбеност или агресивност. Кога се принудени да се борат за своите верувања, тие редовно излегуваат како губитници, што е голем удар за нивната самодоверба и раѓа нови комплекси и фрустрации. Бидејќи таквите борби се нефер и вознемирувачки, треба да се избегнуваат. Наместо војна и „оружје“, смирената самоувереност и самодоверба, засновани на вистински и докажани квалитети, ќе станат нивното најсилно оружје. Кога ќе сфатат дека духот и телото можат да бидат цели, ќе работат на сопствената независност и ќе разберат дека соочувањето со животот не мора да биде болно.

Лав

Лавовите носат развиена свест за реалноста во сегашниот живот. Тие поседуваат оптимална состојба помеѓу духовните и материјалните аспирации и знаат како да се задоволат себеси и својата околина. Во сите области од животот, тие очекуваат да се почитува нивниот авторитет. Сепак, и покрај нивните квалитети, тие претеруваат во егоизмот и егоцентричноста, со што го нарушуваат развојот на нивната личност. Нивната кармичка задача е постојано да слушаат што имаат другите да кажат и да учат од нив и да помагаат со отворен и неоптоварен дух. Бидејќи имаат вродена способност да разликуваат добро од лошо, ако им веруваат на своите инстинкти нема да бидат во опасност да „проголтаат“ ништо лажно. Искреноста, отвореноста и едноставноста ќе им ја отворат секоја врата. Не смеат да ги омаловажуваат оние кои се послаби од себе и да ги оценуваат животните вредности исклучиво според нивните сопствени стандарди. Тие мора да научат да го разбираат животот во сета негова различност и да го прифатат.

Девица

На родените во знакот Девица кармички им е доделена самодисциплина , што им овозможува да имаат правилен однос кон материјалните вредности, работата и учењето. Сметаат дека е нивна должност да ги држат своите чувства под контрола во име на повисоки цели. Со ваквите постапки кои за многумина се несфатливи, несвесно се изолираат од оние кои се стремат кон потопли меѓучовечки односи и кои нивната несигурност и страв од зближување погрешно ја толкуваат како арогантна студенило и недостапност. Затоа задачата на овој знак е да научи да се грижи за другите и да изразува наклонетост и љубов и со зборови и со дела. Тие треба да се држат настрана од критиките и да не попуштаат во обидот да ги разберат туѓите мотиви. Иако се способни да дадат исто колку што се способни да примаат, во сè што прават тие се премногу загрижени да размислуваат за себе и за својата позиција. Наместо бескрајни самоанализи, кои раѓаат нови сомнежи, тие треба да градат доверба во себе и во своите одлуки, пренесува Атма.

Вага

Вагите се стреми кон рамнотежа помеѓу духот и материјата и тешко им е да се одлучат за каква било акција. Благи и помирливи, тие не сакаат да се вклучат во конфликти, дури и по цена на губење на самодовербата. Но, вртејќи им грб на проблемите и секогаш барајќи полесен начин, тие главно не постигнуваат ништо добро, туку само поставуваат низа нови пречки на патот кон градење на сопствената личност. Нивната кармичка задача се состои од прифаќање ризици и правење промени во нивната статика. Само откако ќе се отворат кон предизвиците, ризикувајќи лажна стабилност, можат да очекуваат поголем успех во животот. Понекогаш тоа го учат само преку падови, кои настануваат поради нивната прекумерна нестабилност и чувствителност и способност да се убедат себеси дека се добро дури и кога не се. Дури откако ќе ги исцрпат сите ресурси ќе започнат борба за докажување на своите способности. Ако се попречат во нивната инертност, вака научената лекција ќе се покаже корисна во иднина. Клучните задачи на овој знак се зајакнување на храброста и иницијативата.

Шкорпија

Родените во знакот на Шкорпија имаат огромна енергија, која доколку не се контролира може да стане деструктивна. Тие секогаш мора да имаат на ум дека можностите за избор лежат во самите нив и не им се наметнуваат. Нивната хедонистичка природа ги става во центарот на сите настани, предизвикувајќи ги да се спротивстават. Со чесност и верба, никако насилно, мора пред се да научат како да губат и да се откажуваат достоинствено, за да се подготват за одговорноста што ја носи успехот. Кармичката задача на овој знак се состои во развивање на логично размислување и сузбивање на страстите. Нивната мотивација е подеднакво поврзана и со желбата за освојување духовни височини, каде што мора да знаат како да го зауздаат ​​фанатизмот и самоуживањето. Инсистирањето на решавање на конфликтни ситуации со луѓе кои од различни причини ги сметаат за непријатели или противници, наместо да ги елиминира или игнорира, најмногу ќе им помогне на нивниот саморазвивање.

Стрелец

Родените во знакот Стрелец го знаат своето место во светот и не се оптоварени со внатрешни кризи и конфликти. Имајќи рамнотежа помеѓу духот и материјата, тие можат да поседуваат материјални поседи и да уживаат земски успех, под услов да останат благодарни, отворени и дарежливи. Споделувањето, реципроцитетот, вниманието и разбирањето, како и помагањето и заштитата на слабите, немоќните и изгубените треба да станат нивна главна задача во животот. Вистинскиот избор за нив е градењето мудрост во текот на животот, без желба за суд или одмазда. Изразената свест за сопствените способности најдобро ќе се искористи доколку ја искористат за некое општо добро, наместо да се фокусираат на задоволување на сопствените потреби. Бидејќи нивниот апетит лесно може да стане прекумерен и да се претвори во алчност, нивната задача се состои во градење внатрешен мир и избегнување на каква било форма на себичност и посесивност. Тие мора јасно и објективно да ги изберат целите на дејствување, а не да трошат енергија таму каде што не е потребна.

Јарец

На оние родени под знакот Јарец кармички им е доделена способност да го воздигнат духот над материјата. Тие се стремат да достигнат супериорно знаење и честопати поминуваат низ различни испити на патот. Во текот на нивниот живот често се соочуваат со недоразбирање на околината, која тешко ги прифаќа нивните идеи или ставови. Тие се чувствителни во срцето, не се прилагодуваат лесно и обично ќе ги прикријат своите вистински чувства со грубост. Кога треба да изберат, ќе изберат критика наместо разбирање, а понекогаш и одмазда наместо прошка. Тие тешко можат да се откажат од вкусниот вкус на победата, дури и по цена на таквото задоволство што им носи повеќе штета отколку добро. Затоа мора да научат како да не бидат цинични и негативни кон околината обидувајќи се да ја докажат својата интелектуална супериорност. Признанијата што ги добиваат често се заслужени, но тие добивајќи ги понекогаш не знаат да покажат топлина и благодарност. Од друга страна, нивната подготвеност за самопожртвуваност и откажување понекогаш се граничи со фанатизам. Тие мора да избегнуваат да се изолираат во тишина и осаменост и да се принудуваат на социјални контакти. Тие треба да научат да се отвораат и да бидат поинтимни во односите со другите луѓе.

Водолија

Родените во знакот на Водолија се кармички оптоварени со тешкотии во решавањето на конфликтите со нивното минато. Ограничувачкото воспитување, моралот и стравот од авторитет го ограничуваат нивниот слободен и неоптоварен дух, наметнувајќи им премногу разум и претпазливост да се осмелат да дозволат навистина да избега. Овие луѓе често и премногу често се жртви на наметнати компромиси, фиктивни обврски и одговорности, кои ги користат за да ја оправдаат својата недостиг на храброст да го креираат својот живот по сопствена желба. Нивното бегство до крајности е последица на нивната недоволна свест за можноста за избор. Тие мора да се борат против нивните внатрешни поделби и да преземат одговорност за своите постапки. Тие се плашат од реакции и критики од околината, па затоа, иако се дарежливи и ги сакаат другите, постојано живеат во страв да не бидат изневерени и оставени, претпочитајќи привидна безбедност отколку отворен предизвик. Своите постапки ги оправдуваат со алтруизам и повисоки цели, иако понекогаш се работи само за страв од последиците од сопствените постапки. За вистински да ја остварат својата задача, тие мора да прифатат ризици.

Риба

Иако Рибите се кармички обдарени со голем капацитет за интуитивно размислување и дејствување, припадниците на овој знак често се збунети од реакциите и притисоците на околината и врзани со желбата да им угодат на сите. Тие се усогласени со барањата и очекувањата кои не се во нивен интерес. Ако згрешат, стоички ќе ја претрпат замислената казна што самите си ја изречеа, сметајќи ја за отплата на долгот, наместо да ја променат ситуацијата. Што и да прават, Рибите треба да се потпираат на сопствените инстинкти и да не обрнуваат премногу внимание на разумот или на мислењето на другите за тоа што е добро за нив. Бидејќи нивните чувства се точни, сè што треба да направат е да ги усогласат своите постапки со нивните емоции. Не мора да се караат, доволно е да се биде искрен и да се отпушти – да бараш нешто значи и добивање и давање. Нивната кармичка задача се состои во избегнување на сила и барање свој пат, без да се попуштат на туѓите барања. Тие мора одлучно да ги елиминираат сите ситуации во кои се принудени да направат нешто што не им одговара.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име