Дома Психолошки совети Психолог тврди дека овие суптилни знаци покажуваат дека некој е високо интелигентен

Психолог тврди дека овие суптилни знаци покажуваат дека некој е високо интелигентен

720
0

Психолог тврди дека овие суптилни знаци покажуваат дека некој е високо интелигентен

ПСИХОЛОГОТ Али Фенвик, кој често објавува содржина на својот Инстаграм профил наречен @modern.day.psychologist, која се обидува да ја доближи модерната психологија до луѓето, во една од своите објави одлучи да објасни кои знаци укажуваат на интелигенција кај луѓето. Како што објаснува, многу луѓе никогаш не би поврзале одредени знаци со натпросечна интелигенција.

Еден од суптилните знаци кои укажуваат на тоа дека човекот е многу интелигентен се однесува на претераното размислување за нештата, односно т.н. прекумерно размислување. Овие луѓе се склони кон постојани анализи и се окупирани со тоа. Психологот објаснува дека луѓето со оваа особина имаат завидно ниво на интелигенција, но во повеќето случаи тоа може да има и многу оптоварувачки ефект врз нив.

Освен претерано размислување, други знаци кои може да укажуваат на тоа дека личноста е високо интелигентна се: подоцна легнување, сарказам, кратковидост и желба да помине што повеќе време во самотија, додава психологот.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име