Дома Психолошки совети Признајте, вие сте таму каде што сакате да бидете?

Признајте, вие сте таму каде што сакате да бидете?

177
0

Неодлучувањето е исто така одлука. Не менувањето е исто така избор. Ако одлучите да направите таков избор, застанете зад тоа, признајте го тоа. Добијте сè што ви се нуди и уживајте во тоа, но не ги лажете другите.
Алтернативно мислење зошто многумина живеат лошо:
Кога некој е незадоволен на работа, тој обично се нервира: И дали знаете колку ми плаќаат за тоа?!
Знам, но не разбирам зошто го правиш ова. Според мене, работата е едноставна: не ви се допаѓа – не правете го тоа. И така во сè.
Живеете лошо со некого – не живејте со него. Деловните партнери лошо се однесуваат кон вас – променете ги. Вашиот фустан изгледа лошо на вас – подарете му на некој што ќе изгледа совршено. Спиете лошо – справете се со вашата душевна состојба. Се чувствувате лошо – променете го тоа. Живеете лошо во земјата – отселете се. Направете нешто, не жалете се само секогаш.
Ако не направите ништо или промените нешто – тоа значи дека сте добро.
Бидете искрени со себе – добро сте. Уживате да се жалите. Сакате да страдате. Вие сакате да бидете жртва. Вие барате сочувство. Ви одговара другите да одлучуваат за вас и да ви помогаат. Не сакате да правите ништо со вашиот живот. Сè е мирно, добро познато и предвидливо. Ова е вашата зона на удобност. Мизерен живот е вашата зона на удобност.
Неодлучувањето е исто така одлука. Да не се менувате – тоа е исто така избор. Ако одлучите да направите таков избор, застанете зад тоа, признајте го тоа. Добијте сè што ви нуди и уживајте во тоа, но не ги лажете другите. Тие не треба да ги играат вашите игри.
Признајте: вие сте таму каде што сакате да бидете. Тоа е целата вистина.

Претходна објаваНајмногу магнезиум ќе најдете во овие неочекувани намирници…
Следна објаваЗнаци дека вашето дете е разгалено…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име