Дома Здравје Поради СТРЕС и НАПНАТОСТ, правете ги овие ТРИ вежби

Поради СТРЕС и НАПНАТОСТ, правете ги овие ТРИ вежби

399
0

Поради СТРЕС и НАПНАТОСТ, правете ги овие ТРИ вежби: Инстантно ПОДОБРУВАЊЕ и леснотија во рамената и вратот.

Цервикалниот дел од ‘рбетот е постојано напнат.

Вратот е дел од телото, кој има огромно оптоварување, без воопшто да го сфатиме. Постојат различни движења кои ни го уморуваат и вкочануваат вратот.


Во денешно време, постојаното држење на телефонот и гледањето во него предизвикува да го свиткаме вратот и со тоа да предизвикаме болка.

Го намалува КРВНИОТ ПРИТИСОК и лечи главоболки

Најчеста причина што доведува до вкочанетост на вратот е истегнување на мускулите поради долготрајно повторување на една иста активност што го вклучува вратот, неправилно држење на вратот, спортски повреди, стрес.

Експертите велат дека кога самите се обидуваме да се опуштиме и да го масираме вратот, имаме несакан ефект.
Најдобрата тактика е да ги активирате мускулите кои водат до вратот, за воопшто да не го помрднете самиот врат.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име