Дома Живот Пет сосема нормални прашања што луѓето се срамат да ги постават во...

Пет сосема нормални прашања што луѓето се срамат да ги постават во врска

582
0

Колку и да се непријатни некои информации, откривањето на тие ранливи аспекти нè прави достапни за нашиот партнер и може само да го натера да не сака уште повеќе.

Ова се пет вообичаени проблеми во врската и прашања за кои луѓето често сметаат дека се премногу табу за да разговараат, но кои на крајот може да ве наведат да се заљубите уште подлабоко.

 1. Длабоко скриени стравови
  Не мислиме на страв од пајаци, туку на подлабоки стравови поврзани со вашиот карактер и личност. Стравовите се толку потиснати и вкоренети што можеби не сте ни свесни за нив. Секој има основен страв што го поттикнува нивното однесување. Ти не си сам. Вашиот партнер има основен страв поради кој веројатно и чувствува срам.
 1. Семејни скелети сместени во плакар
  Децата веруваат дека нивните семејни проблеми се продолжение на самите нив. Многу возрасни сè уште веруваат дека семејството од кое потекнуваат е одраз на тоа кои се тие. Иако вашето семејство ве обликува, тие се одвоени од вас.
 2. Тајни соништа и цели за иднината
  Споделувањето на вашите цели и соништа е многу чувствителен чин, бидејќи кога другите луѓе реагираат на кој било начин што е помалку од 100% поддршка, тоа може да доведе до сомнеж во себе. Дури и ако не се сомневате во себе, нивниот недостаток на вера и поддршка ќе ве принуди да се соочите со студената, тешка реалност дека тие не се за вас. Но, треба да го направите тоа за да дојдете до вистината. Или ќе сфатите дека треба да раскинете, или вашата врска ќе стане посилна кога ќе дознаете дека партнерот не само што ве поддржува, туку и дека сте истомисленици затоа што сте на иста страна со вашите цели и соништа. .
 3. Финансиски проблеми
  Вашата финансиска состојба е ваша лична, приватна работа. Меѓутоа, ако го делите вашиот живот со некого, има некои аспекти за кои ќе треба да разговарате. Вашиот начин на живот, патувањата и секое финансиско оптоварување неизбежно влијае на блиските луѓе.
 4. Неконвенционални сексуални фантазии
  Некои сексуални фантазии се полесни за споделување од другите, но споделувањето со партнерот може да ви помогне да се поврзете и да создадете еротика, дури и ако вашиот партнер не ја дели истата фантазија. Кога вашиот партнер навистина ве сака и сака да бидете среќни, тој ќе ужива кога знае што ве поттикнува. Вклучени сте ако ги вклучите.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име