Дома Ментална гимнастика Перцептивна способност: Колку е часот на часовникот број 5

Перцептивна способност: Колку е часот на часовникот број 5

324
0

Оваа загатка сигурно ќе ве заинтересира: Можете ли да откриете колку е часот на часовникот број 5?

Решавањето на различни типови логички загатки е најдобриот начин да го одржите вашиот мозок активен и да имате остар ум. Во животот, секогаш треба да прифаќате нови предизвици и да им пркосите.
Ние ви донесуваме една интересна загатка каде што вашите перцептивни способности ќе дојдат до израз.

Решение:

За да ја решите оваа загатка, треба да го „вратите назад“ времето. Прво 1 час и 10 минути назад, потоа 1 час и 20 минути, и на крај 1 час и 30 минути. Затоа, ако го сторите истото на часовникот 4, ќе добиете време што го покажува часовникот број 5: 5:35.

Претходна објаваПокровска катедрала, величествениот скапоцен камен на Москва: Легендата за слепилото на архитектите живее и денес!
Следна објаваАнанасот низ историјата, ананас или пиња?

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име