Дома Ментална гимнастика Оптичката илузија го полуде интернетот: Дали хоризонталните линии се прави или закривени?

Оптичката илузија го полуде интернетот: Дали хоризонталните линии се прави или закривени?

471
0

Што гледате?

Нема ништо толку добро како оптичка илузија што би му овозможила на нашиот мозок да работи добро. Еден од нив деновиве кружи на интернет и полуде многумина.

Оваа црно-бела оптичка илузија сигурно ќе го натера вашиот мозок да се обиде да разбере во што гледаат вашите очи.

Кога ќе „зјапате“ во овие црно-бели коцки, ќе изгледа како линиите да се движат. Дополнително, тешко е да се заклучи дали линиите меѓу коцките се прави или закривени или дали се пошироки од едната, а потесни од другата страна?

За оваа црно-бела мистерија, поделена на Digital Spy, треба да одлучите – дали хоризонталните линии се прави или закривени? Одговорот можете да го добиете со потпирање на линијарот на илустрацијата.

Претходна објаваЗошто жените имаат поладни раце од мажите?
Следна објаваДекоративни кифлички од шунка полнети со сочен фил (РЕЦЕПТ)

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име