Дома Твој Готвач Од една смеса со компири добивате 6 видови топчиња- никогаш побрзо и...

Од една смеса со компири добивате 6 видови топчиња- никогаш побрзо и поубаво (рецепт)

1175
0

Гарантираме дека мезето никогаш нема да се направи побрзо!
Овие топчиња ќе ви го олеснат правењето празнично мени. Можете да ги направите во посна или масна сорта, можете апсолутно да имате имагинација и да ги приспособите состојките по сопствен вкус. Рецептеот е исклучително лесен. Нека не ве заплашува тоа што од една смеса добивате 6 типа на топчиња, состојките се примамливи, украсни и се се прави брзо и лесно.

Ќе ви покажеме како од една смеса да направите три вида топчиња. Сварете компири , околу 800 грама. Во варените компири додадете сол и лук во прав или чешниња лук. Може да додадете и други зачини по вкус, на пример мелен пипер. Во садот додадете посен мајонез, за ​​компирите убаво да се соединат. Смесата поделете ја во шест чинии.

Во секоја смеса можете да додадете апсолутно сè што сакате и сакате. За вас ги издвоивме пржен сончоглед, 50 грама печени солени кикиритки (мелени во блендер), кечап, сусам (печен во сува тава), посни солени крекери и мелена црвена пиперка.


Првиот вид
Во смесата додадете три лажици кикирики. Обликувајте по желба и валкајте ги во мелени кикирики.

Втор вид
Во смесата додадете ги мелените крекери и кога се ќе се соедини, валкајте ја топката и во мелени крекери.

Третиот вид
Во компирот се додаваат семките, се формира убаво топче, валкајте ги во семки.

Четвртиот вид
Во смесата додајте го сусамот што сте го печеле во тавче, кога ќе формирате топка, истото валкајте ги во сусам.

Петтиот вид
Во компирите додадете кечап. Кога ќе формирате топка, валкајте ја во сусам и додадете малку мелена слатка пиперка.

Шестиот вид
Се состои само од мелен црвен пипер. Ставете една лажица во сад. Формирате топка, а потоа виткајте ја топката.

Претходна објаваКАКО ДА ЈА НАМАЛЕТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ПРИРОДЕН НАЧИН: Еве ТРИ антички трикови во кои сите веруваат!
Следна објаваКога треба да се посомневате дека се воспалило слепото црево?

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име