Дома Здравје Но, како да препознаете дека тоа е всушност артритис?

Но, како да препознаете дека тоа е всушност артритис?

583
0

Но, како да препознаете дека тоа е всушност артритис?

Еден од првите симптоми на оваа болест е изразената вкочанетост на зглобовите, која најчесто се јавува рано наутро по будењето.

Лекарите објаснуваат дека вкочанетоста на зглобовите на почетокот е краткотрајна, а подоцна станува подолга.

Од замор до пот: Суптилни предупредувачки знаци дека нешто не е во ред со вашето срце

Бројни студии на оваа тема покажуваат дека споменатиот несакан ефект често трае и до неколку часа. Токму оваа утринска вкочанетост е карактеристична за ревматоидниот артритис, а другите симптоми го вклучуваат следново:

– оток на зглобовите,
– промени на кожата,
– анемија,
– тешко дишење,
– притисок во белите дробови.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име