Дома Психолошки совети МАЖИТЕ ЕДНОГЛАСНО – ОВА Е ВИСТИНСКАТА ЖЕНА ЗА ДОЛГ И СРЕЌЕН БРАК:...

МАЖИТЕ ЕДНОГЛАСНО – ОВА Е ВИСТИНСКАТА ЖЕНА ЗА ДОЛГ И СРЕЌЕН БРАК: Овие 3 работи им се важни

542
0

МАЖИТЕ ЕДНОГЛАСНО – ОВА Е ВИСТИНСКАТА ЖЕНА ЗА ДОЛГ И СРЕЌЕН БРАК: Овие 3 работи им се важни

3 работи кои го прават мажот да сфати дека жената е вистинска љубов – вака тој толкува дали нивната врска ќе има иднина!

Врз основа на долгогодишно истражување на љубовните врски помеѓу маж и жена, психолозите утврдиле кои квалитети кај мажот предизвикуваат чувство дека ја запознале вистинската личност за себе.

Еве 3 работи кои му покажуваат на мажот дека ја запознал вистинската жена:

  1. Емоционалност – Првото нешто што мажот го доживува се емоциите, односно чувството да се биде заљубен. Сè започнува со пеперутките во стомакот, како и посилното чукање на срцето, чувството дека сме на седмо небо. Кога овие чувства се појавуваат кај мажот, тој продолжува да гради врска. Меѓутоа, покрај заљубувањето, важни се уште два фактори пред да сфати дека ја запознал вистинската личност за него.
  2. Рационалност – Моментот на донесување одлука спаѓа во полето на рационалноста. Човек во врска се прашува: „Што ќе ми донесе тоа?“. Ако врската со жена носи пријатни емоции, стабилност, има простор за развој и убав живот исполнет со љубов и почит, тогаш одговорот е да. Покрај заљубувањето, пред да ги проценат главните чекори во врската, мажите вклучуваат и разум и размислуваат за предностите и недостатоците на врската. Исто така, кога е во прашање рационалноста, на мажот ќе му биде важно личноста со која сака да го помине животот да има слично ниво на интелигенција, слични интереси и да има теми за разговор, но и можности за меѓусебно подобрување. .
  3. Потрошувачка на енергија – Дури и да се исполнат првите две компоненти, третата може да биде пресудна, а таа имплицира – Дали оваа врска ќе ми го поедностави или комплицира животот? Ако мажот сфати дека троши премногу енергија со оваа жена на игри, манипулации, тактики, наместо да напредуваат заедно и да градат заеднички живот, ќе сака да си најде друга личност за себе. Кога ќе одлучи да живее заедно, да се ожени и да има семејство, мажот ќе го види својот најдобар пријател и придружник во жена која ги создава нивните заеднички амбиции, соништа и цели со него. Во врска секогаш треба да има двајца, ова важи подеднакво и за жените и за мажите.

Да заклучиме, ако мажот има љубов кон жената, ако мажот добива повеќе отколку што губи со неа, и ако врската со неа подразбира заедничко вложување енергија во исполнувањето на соништата и целите, тогаш жената станува вистинската љубов со која човекот сака да го помине животот. Ја разликува од сите други жени, таа му е сродна душа.

Извор: Сенза

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име