Дома Психолошки совети КОРИСНИ СОВЕТИ КАКО да дознаете КОЈ КАКОВ ЧОВЕК Е? Методот на Зигмунд...

КОРИСНИ СОВЕТИ КАКО да дознаете КОЈ КАКОВ ЧОВЕК Е? Методот на Зигмунд Фројд функционира од првио – ДОКАЖАНО

793
0

КОРИСНИ СОВЕТИ КАКО да дознаете КОЈ КАКОВ ЧОВЕК Е? Методот на Зигмунд Фројд функционира од првио – ДОКАЖАНО

Експресниот метод на Зигмунд Фројд се заснова на едноставност, а докажано е дека можете да дознаете од прва рака каква личност е една личност врз основа на само една ситуација.

Веројатно мислите дека навистина ќе сретнете некого само кога ќе изедете килограм сол со него , ќе преживеете потег, пожар, ќе го изгубите багажот на аеродром или нешто слично?

Сепак, Зигмунд Фројд имаше докажан метод за скенирање на личноста на одредена личност.

Како да забележите глупави луѓе? Фројд вели дека една реченица е доволна за да знаеш со кого си имаш работа

Хиндусите се убедени во следново: „ Човекот е сад“. Штом се наполни, тогаш од него излегува се што долго го крие“.

Неволји, стрес, проблеми – сето тоа е моќна сила што не принудува да ја покажеме нашата вистинска личност.

Фројд рекол:

„Големината на вашата личност се одредува според големината на проблемот што може да ве изнервира“.

Ако некое лице, соочено со нешто тешко за контролирање, почне да паѓа во хистерија, мора да побегнете од таа личност.

Испади, плачење, лутина, хистерија – сето тоа укажува на недостаток на зрелост . И многумина веруваат дека незрелоста е главната болест на нашето време.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име