Дома Ментална гимнастика Колку кругови има на сликата?

Колку кругови има на сликата?

561
0

Можете ли да ја решите денешната загатка? Колку кругови гледате на сликата?

Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма. И, се разбира, еден од најдобрите начини да го направите ова е редовно да ги тестираме нашите моќи за набљудување.

Добрата страна на загатките
Освен што е извор на забава, решавањето на загатки има и бројни придобивки. Решавањето загатки ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата. Загатките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите.

Денеска ви подготвивме интересна загатка. Имено, тоа е тест за перцепција и логично расудување.

Колку кругови има на сликата?

Погледнете го решението…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име