Дома Живот КАРАКТЕРИСТИКИ НА ИСПОЛНАТА ЖЕНА

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ИСПОЛНАТА ЖЕНА

665
0

Рускиот психолог Михаил Лабковски: Безмилосно отфрлаат се што не се вклопува во нивниот имиџ наречен „Како што сакам“. И наспроти гласините на оние кои им завидуваат, добиваат работа, сопруг и живот што го посакуваат.

ОД ДЕТСТВО НАУЧИЛА ДА СЕ ПОТПИРА САМО НА СЕБЕ

Иако мама и тато беа прекрасни, а нејзиното детство беше идилично, таа не се чувствува како некој да и должи нешто или дека и е загарантиран прекрасен живот. Тој верува во сопствените напори, можности и способности.

ТАА Е ДОВОЛНА НА СЕБЕ

Не ѝ се потребни други луѓе, особено мажи, за да ги решаваат нејзините проблеми. Исто така, не и се потребни за да биде среќна. Таа сама си ги решава проблемите и се прави среќна. Други луѓе и доаѓаат како шлаг на тортата, и го прават животот посладок.

НЕЗАВИСНО Е ВО СЕКОЈА СМИСЛА НА ЗБОРОТ

И пред се финансиски. Ваквите девојки најчесто од мали размислуваат како и каде ќе заработат за живот. Рано го напуштаат домот на нивните родители, не се плашат да одат во друг град или земја да студираат, да се развиваат и да растат. До 25-годишна возраст, таквите девојки веќе имаат јасен план за кариера, некои од нив веќе имаат значително работно искуство и направиле неколку чекори во својата кариера.

Тоа не се нужно пробиви, односно не е неопходно сите да брзаат да станат големи газди. Тоа може да биде некое научно откритие, пишување книга, некоја корисна програма. Станува збор за тоа дека оваа девојка веќе направила нешто во животот до својата 25-та година и не само што планира и не наоѓа објаснувања зошто нејзините планови не се остваруваат.

ТАА НЕ БАРА ПОМОШ

Со други зборови, можеби ќе ја прашаат, но тоа значи дека веќе пробала сè: ја анализирала ситуацијата, неколку пати се обидела сама да стигне до целта и на крајот се уверила дека нема доволно потенцијал, па решила да бара некој да и помогне. Но, додека не се увери дека проблемот не може да се реши без вклучување, така да се каже, туѓи ресурси, нема да бара помош. И тој има право. Интересно е што оваа особина најчесто се манифестира на училиште. Девојка, соочена со нерешлив математички проблем, цел ден седи над книга и дури навечер се обраќа кај мама или тато со барање да и помогнат. Не толку успешните жени во иднина се однесуваат поинаку: на првата тешкотија плачат и молат некој друг да го преземе проблемот.

ТАА НЕ СЕ СОГЛАСУВА НА КОМПРОМИСИ

Тие не се плашат дека нема да успеат, дека нема да можат сами да се справат со нешто, не им треба туѓо одобрување. Овие девојки оставаат активности кои не ги исполнуваат, во тинејџерските години сами одлучуваат какви ќе бидат кога ќе пораснат и во кое училиште ќе се запишат, бидејќи ги интересира насоката во која избрале, а овие девојки не гледаат момчиња што им се допаѓаат и не ги почитуваат. Тие безмилосно отфрлаат се што не се вклопува во нивниот имиџ наречен „Како што јас сакам“.

И спротивно на гласините на завидливите, тие добиваат работа, сопруг и живот што го посакуваат. Бескомпромисно ја третираат работата. Таквите жени нема да работат за понижувачки ниска плата, нема да трпат лоши услови за работа, нема да ја толерираат грубоста на шефот или манипулациите на колегите. Тој ќе заземе став за дадениот проблем, а доколку ништо не се промени, ќе се пресели на друго работно место.

НИКОГАШ НЕ СЕ СПОРЕДУВАЈТЕ СО НИКОЈ

Тој не се споредува со пријатели, роднини или колеги во однос на неговите достигнувања, финансии или социјален статус. Добро знае дека секогаш ќе има некој помлад, позгоден, побогат, поуспешен, погламурозен, можеби со титулата војвотка. Се споредува со себе, со оној од вчера или со оној од минатата година и ги оценува само неговите достигнувања во тој период.

ЗАДОВОЛНА Е ОД НЕЈЗИНИОТ ИЗГЛЕД

Не сака да го оперира носот, не ги зголемува усните и градите, не е постојано на диети и не се нервира да изеде две парчиња торта. Се грижи за себе, се грижи за својот изглед и не се буни што не е доволно убава. Тој се грижи за својот изглед без намера да го промени.

НИКОГАШ НЕМА ДА ЈА ОСТАВИ РАБОТАТА

Дури и да има милијарди на сметката, за неа не се работи за пари. Таа ги постигнува своите цели, ја сака својата работа и никогаш не помислува да остави се и да седи дома. Не оди на работа за да падне на нос, туку го прави тоа што го сака.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име