Дома Живот Доаѓа момент кога сè што сакате е мир: Што значи тоа?

Доаѓа момент кога сè што сакате е мир: Што значи тоа?

1157
0

Доаѓа момент кога се што ви треба е мир. Мир во главата и во срцето.

Знаејќи дека вашите најблиски се заедно и здрави.

Сè друго, за кое можеби пред неколку години ќе отидевте на другиот крај на светот и ќе бевте подготвени да останете будни многу ноќи, веќе не вреди речиси ништо.
Животот успеа да ви покаже колку вредат луѓето. Знаете кому сте подготвени да го посветите вашето време и од кои луѓе треба да се оддалечите.

Секој маж е вреден, но на некои едноставно им се дадени премногу можности.

Сакате да се извлечете од луѓето кои зборуваат едно, мислат друго и прават трето.

Сакате искрени, искрени и нормални луѓе околу вас, а не оние кои често ќе мора да ви извадат нож од грб.

Доаѓа момент кога сакате да имате луѓе околу вас на кои не мора постојано да им се докажувате, но доволно е да бидете тука за вас.


Доаѓа време кога не сакате да ја следите толпата, бидете на врвот, „тренди“…

Веќе не ви е толку важно што некој мисли за вас.

Без разлика дали некој те сака или не.

Дали вашиот живот им одговара на другите?

Дали некој ве критикува за вашите постапки?

Доаѓа момент кога сакате мир. Свети мир.

Сето ова не е знак дека сте досадни.

Тоа е знак дека сте созреале.

Претходна објаваЕве зошто зглобовите крцкаат
Следна објаваПрогласен за најнепријателски град во светот

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име