Дома Psychological advice Две различни перспективи…

Две различни перспективи…

538
0

Наидов на оваа приказна која делуваше инспиративно и корисно, па помислив да ја споделам со вас. Две момчиња близнаци биле воспитани од татко алкохоличар. Едниот израснал во алкохоличар и кога го прашале што се случило тој рекол „Го гледав татко ми“. Другиот порасна и никогаш не пиеше во животот. Кога го прашаа што се случи, тој рекол „Го гледав татко ми“. Две момчиња, ист татко, две различни перспективи. Вашата перспектива во животот ќе ја одреди вашата дестинација. Навистина многу моќна порака. Иако сите имаме различни нешта кој ги сакаме и не ги сакаме добро да се обидеме да ги надминеме негативностите во животот. Кој знае дека една одлука може да промени многу работи во нашиот живот.

Претходна објаваБидете свесни за она што го имате…
Следна објаваСреќен Понеделник

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име