Дома Mental gymnastics Во која насока се движи автобусот?

Во која насока се движи автобусот?

409
0

Вежбајте го вашиот мозок, со едноставен прашалник што дури и малите деца го решаваат многу лесно.


Во која насока се движи автобусот?

Ако сакате да ја решите оваа мистерија, започнете да размислувате како дете. 80% од возрасните не успеаја да разберат во која насока оди автобусот, но децата на кои им беше поставено прашањето во повеќето случаи разбраа за многу кратко време. Да размислиме малку.


Значи, дали се движи десно или лево?


Еве го и одговорот…


Едноставно е.

Дали ја гледате вратата во автобусот? Не Бидејќи тие се од другата страна, односно од десната страна, како и во секој автобус. Возиме од десната страна, па автобусот е од десната страна на патот.


Ако вратата е од другата страна, каде е возачот? Во левиот дел од автобусот, пред и спроти вратата, доаѓаме до заклучок дека автобусот оди лево.

Претходна објава7 неверојатни здравствени придобивки од студеното време…
Следна објаваОва се знаци дека имате недостаток на магнезиум!

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име