Дома Живот Вака ќе го неутрализирате мирисот на лук

Вака ќе го неутрализирате мирисот на лук

713
0

Вака ќе го неутрализирате мирисот на лук.

Готвењето со лук може да биде многу непријатно. Остава долготраен мирис и на рацете и во домот. Еве како успешно да се ослободите од овој специфичен мирис.

Ако сакате да го отстраните мирисот на лук од вашите дланки, со рацете истријте магдонос. Успешно ќе помогне да се сокријат трагите од подготовката на храната.

Измијте ги рацете по триење.

Ако мирисот сè уште постои, тријте ги рацете со малку кујнска сол.

Кога станува збор за лошиот здив со вкусот на лукот, најефективно е да гризнете зрно црно кафе, а најефективно ќе го освежите домот така што ќе попрскате освежувач со мирис.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име