Исто како и благодарноста, свесноста за она што веќе сте го постигнале може да направи многу нешта да тргнат во вистинската насока. Доколку постојано се фокусирате на негативностите, песимизмот и сите останати екстреми, тогаш не можете да не се почувствувате безнадежно и беспомошно. Токму затоа наместо да се фокусирате на сите оние нешта кои ги немате, насочете го вашето внимание кон позитивните работи во вашиот живот, како на пример, пријателите, добрите времиња, вашите таленти и способности, како и сите оние нешта кои веќе сте ги постигнале.

Објавено од Твое Здравје

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Копирање не е дозволено!