Дома Твој готвач Која состојка ја додаваат професионалните готвачи во лебот?

Која состојка ја додаваат професионалните готвачи во лебот?

297
0

Која состојка ја додаваат професионалните готвачи во лебот?

Готвачите со Мишелин ѕвезди го додаваат овој зачин во лебот: го претвора најобичниот леб во ремек-дело

Леб – најчестата, секојдневна ужина. Но, во рацете на врвни готвачи, станува вистинско кулинарско чудо. Тајната? Неочекуван зачин што го трансформира овој основен производ во мирисна, златна магија што ги мами сетилата од првиот залак.

Која е тајната состојка?
Мајчина душица – скромен медитерански зачин, познат по својот топол, земјен и малку цитрусен мирис. Тој е избор на многу готвачи со Мишелин ѕвезда кога сакаат да му дадат на обичниот домашен леб допир на софистицираност и длабочина на вкус.

Мајчина душица е едноставен, но моќен зачин кој го претвора обичниот леб во кулинарско ремек-дело.

Зошто мајчина душица?
Го подобрува мирисот и текстурата – дури и мала количина во тестото му дава на лебот мирис што потсетува на рустични италијански пекари.

Совршено се комбинира со маслиново масло, сирење, путер и сувомеснато месо, поради што често се користи како додаток во гурмански сендвичи и дегустациски чинии.

Природно го подобрува варењето на храната , што го прави не само вкусен, туку и корисен додаток во исхраната.

Како се користи?

Врвните готвачи додаваат мајчина душица:

  • директно во тестото (во сува форма),
  • или прават мешавина од маслиново масло со мајчина душица, која потоа ја користат за премачкување на кората пред печење.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име