среда, март 29, 2023

Mental gymnastics

Дома Mental gymnastics

Тест за ученици: Кој е следниот број во низата?

0
Можете ли да погодите кој е следниот број во низата? Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува...

Загатка: Кое е решението на проблемот на сликата?

0
Можете ли да ја решите денешната задача?Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма....

Загатка: Кое е решението на проблемот на сликата?

0
Можете ли да ја решите денешната задача?Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма....

Загатка: Колку кругови гледате на сликата?

0
Колку кругови гледате на сликата?Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма. И, се...

Загатка: Кој број треба да стои на местото на прашалникот?

0
Можете ли да ја решите оваа загатка?Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма....

Мини тест по географија: Знаете ли кои се главните градови на...

0
ТЕСТИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ЗНАЕЊЕДали сте сигурни дека ги знаете сите главни градови на сите земји во светот? Ве тестираме денес! Одговорете на прашањата и погледнете ги...

Гледајте ја белата точка 30 секунди и ќе се случи чудо:...

0
Нема да им верувате на очите!Со користење на бои, дезени и светлина, умот може да биде заведен од она што го гледа и да...

Загатка: Кој број треба да биде на местото на прашалникот?

0
Можете ли да ја решите задачата од сликата?Освен што е извор на забава, решавањето загатки и загатки има и голем број на придобивки. Решавањето...

Мини тест за општа култура од 1912 година: Можете ли да...

0
Проверете го знаењето.Концентрирајте се и обидете се да дадете точни одговори Станува збор за автентичен тест кој го полагаат тринаесетгодишни ученици од училиште во Кентаки. Помалку...

Можете ли да решите овој математички проблем што предизвика дискусија на...

0
Што мислиш? Кое е решението за овој проблем?На Фејсбук страницата на порталот Брајтсајд се објавени математички задачи кои, се вели во соопштението, се претвориле...

Избор на уредникот

Копирање не е дозволено!