Дома Живот Чистиот дом спречува алергии…

Чистиот дом спречува алергии…

249
0

Фактот дека инсектите живеат во нашите кревети и перници звучи навистина застрашувачки. Но, таа е вистинита. Овие микроскопски инсекти се нарекуваат грини. Колку и да се мали, тие можат да го направат вашиот живот мизерен.
Со напредувањето на технологијата, експертите откриваат нови начини за борба против овие суштества кои исто така можат да предизвикаат алергии. Подготвивме неколку совети за вас кои можат да ви помогнат во борбата против малите искушенија:

Купете воздушни душеци и перници. Нивната прозрачност ќе спречи акумулација на грини и измет.

Не дозволувајте миленичиња во спалната соба.

Перете ја постелнината на минимум 60 ° C, ова ќе ги уништи грините.

Усисавајте ги теписите и домашни површини најмалку двапати неделно со квалитетна правосмукалка. Филтерот мора да биде чист за добро да ги апсорбира сите алергени.

Отстранете ги прекривките од креветите за да ја освежите целата површина на душекот. Усисајте, потоа може повторно да ги вратите проветрени или чисти

Превртете го душекот и усисавајте еднаш месечно. Ако можете, ставете го на свеж воздух и сончева светлина.

Чувајте ги плишаните играчки во кутија или перете ги во топла вода еднаш месечно.

Прозорците на спалната соба држете ги отворени колку што можете подолго.

Избегнувајте акумулирање на влага во домот. Ако веќе влагата влегла во вашиот дом, купете специјален агенс (таблети, гранули) што ќе го апсорбира целиот вишок.

Кога готвите, вклучете го кујнскиот аспиратор или (ако немате) отворете прозорец.

Избегнувајте правосмукалка и чистење ако лицето кое страда од алергии е присутно во домот.

Претходна објаваАнксиозноста станува сè почеста: Препознајте ги симптомите и откријте начини на самопомош…
Следна објаваШто најчесто го оштетува видот…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име