Дома Health Цревната флора…

Цревната флора…

193
0

Цревната флора…

Дигестивниот тракт е населен со милијарди корисни, пробиотски бактерии, кои се нарекуваат цревна флора и ја претставуваат првата линија на одбрана од патогени – бактерии и вируси кои влегуваат во телото.

Нивната втора улога е имунолошка, бидејќи активно го поттикнуваат развојот на цревниот одбранбен систем и на целиот организам.

И конечно, пробиотските бактерии учествуваат во варењето и апсорпцијата на хранливите материи.

Антибиотиците се есенцијални лекови во третманот на бактериски инфекции.

Зошто сродните души понекогаш не остануваат засекогаш заедно?

Сепак, тие се прилично недискриминирачки и нивната употреба ги уништува и штетните и корисни пробиотски бактерии во цревата.

Како резултат на тоа, се менува рамнотежата во дигестивниот тракт и се зголемува ризикот од развој на сериозни стомачни нарушувања (дијареа, гадење, болка).

Претходна објаваЗошто сродните души понекогаш не остануваат засекогаш заедно?
Следна објаваЗадржете ги коските силни…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име