Дома Психолошки совети Тестот на Фројд ги открива клучните работи за вашата потсвест

Тестот на Фројд ги открива клучните работи за вашата потсвест

428
0


Фројд наводно користел осум прашања за овој тест. Она што треба да направите е да им одговорите искрено, без многу размислување.

Можете да дадете исти одговори на различни прашања. Не ги прескокнувајте, следете ги еден по еден и секако – не гледајте го резултатот пред да одговорите.


Прашања:

Гледаш во морето. Што чувствуваш?

Шетате низ шумата и гледате во земјата. Што гледаш? Како се чувствувате во тој момент?

Гледаш како галебите летаат над твојата глава. Како се чувствуваш?

Ги гледаш коњите како трчаат. Какви емоции имате?

Ти си во пустина, а пред тебе има ѕид. Не го гледате крајот на тоа, толку е долго. Има мала дупка во ѕидот. Низ него гледате оаза. Што ќе правиш?

Додека талкате низ пустината, одеднаш наоѓате стомна полна со вода. Што правиш?

Ноќ е, ти си изгубен во шумата. Одеднаш наоѓате куќа со запалени светла. Размислете што ќе правите.

Во магла сте и ништо не можете да видите. Која е првата работа што сакате да ја направите?

Што значат вашите одговори?

Море – вашиот став кон животот, емоциите, желбите.

Шума – како го доживувате вашето семејство.

Галебите – вашиот однос кон жените.

Коњи – вашиот однос кон мажите.

Пустина и ѕид – вашата стратегија за решавање проблеми.

Пустина и бокал со вода – вака избирате сексуален партнер.

Ноќ во шумата – вашата подготвеност за брак и создавање семејство.

Магла – вашиот однос кон смртта.

Претходна објаваШто се случува кога јадеме еднаш дневно?
Следна објаваМедитацијата е составен дел од животот на најдобрите

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име