Дома Твој Готвач Тенки, крцкави шведски бисквити со ѓумбир и цимет

Тенки, крцкави шведски бисквити со ѓумбир и цимет

353
0


Тенки, крцкави шведски бисквити со ѓумбир и цимет најдобро одговараат со шолја топло кафе…

Ќе ви требаат:

300 гр брашно з

2 лажички прашок за пециво

2 лажички ѓумбир во прав

1 лажичка цимет

180 гр путер

150 гр шеќер

70 гр мед

1 јајце

100 гр шеќер за валкање бисквити

прстофат сол

Подготовка:

Во еден сад измешајте ги омекнатиот путер, шеќерот и медот. Кога ќе добиете лесна, воздушна смеса, додадете го јајцето и мешајте додека не добиете кремаста смеса.

Во друг сад измешајте ги брашното, прашокот за пециво, ѓумбирот, циметот и прстофат сол во поголем сад.

Додадете ги сувите состојки на влажните и измешајте ги да се соединат.

Поделете го тестото на два дела и завиткајте го во проѕирна фолија и чувајте го во фрижидер најмалку 2 часа. Ако сакате да го забрзате процесот, ставете го тестото во замрзнувач половина час.

Загрејте ја рерната на 180 степени. Оладеното тесто се откинува, се обликува топчиња и се валкаат во шеќер. Ставете го на хартија за печење и секое топче притиснете го со чашата што прво ја натопивте во шеќер. Повторете ја постапката пред секој бисквит.

Печете 8 до 10 минути и оставете ги бисквитите целосно да се изладат.

Претходна објаваОва се двата најчести симптоми пријавени од пациенти инфицирани со омикрон
Следна објаваКамења во жолчката, како да ги намалите болките…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име