Дома Health Рускиот професорот Владимир Николаевич Вишње – Нервозните црева ги лечиме со…

Рускиот професорот Владимир Николаевич Вишње – Нервозните црева ги лечиме со…

324
0

Нервозните црева ги лечиме со руски домашни чаеви!

Советуван од професорот Владимир Николаевич Вишње, лекар и фитотерапевт

Од практиката е познато дека синдромот на нервозно дебело црево трае долго, со повремени акутни состојби. Се карактеризира со комбинација на локални (интестинални) и општи манифестации на болеста.

Во основата на болеста се нарушувања на моторната функција на цревата, како и функцијата на екскреција.

Причините за болеста можат да бидат претрпени од акутни цревни инфекции, токсични ефекти врз цревата, нарушувања во исхраната, намалување на гастричната секреција (што се случува со возраста), стрес, но и многу други фактори.


во однос на симптомите, синдромот на нервозно дебело црево е прогресивна болест, со периоди на ремисија и акутни фази. На почетокот на болеста – акутната фаза обично се поврзува со грешки во исхраната.

Ние ја третираме РОЗАЦЕА со растенија

Потоа се појавуваат без очигледна причина, стануваат се почести и долготрајни.

Правилните диететски третмани и третманите со лекови обично им носат олеснување на повеќето пациенти, во смисла дека бројот на акутни епизоди се намалува на две до четири годишно.

Но, за жал, тоа не е секогаш случај.

Затоа е важно да се земе комплексен пристап кон лекувањето на оваа болест: покрај диетите и лековите, можат да помогнат и растенијата.

Претходна објаваНие ја третираме РОЗАЦЕА со растенија
Следна објаваРЕН: подземното чудо на медицината!

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име