ПРОЈА СО КАШКАВАЛ која останува свежа три дена (РЕЦЕПТ)
Наместо ситно сирење, во домашната проја додајте кашкавал и следете ја оваа чекор-по-чекор инструкција – резултатот ќе биде совршен појадок
Доколку не знаете што да подготвите за појадок или вечера, задолжително пробајте го рецептот за домашна проја со кашкавал и мешавина од пченкарно и пченично брашно.
Следете го ова упатство за подготовка и никогаш не претерувајте со солта ако претходно не сте го пробале кашкавалот.
Компоненти:
10 лажици пченкарно брашно
5 лажици пченично брашно
1 кесичка прашок за пециво
3 цели јајца
7 лажици масло
200 мл јогурт
150 грама кашкавал
сол по вкус
Подготовка
Јајцата се матат, па се додаваат јогуртот и маслото.
Додадете пченкарно и пченично брашно претходно измешани со прашокот за пециво, па мешајте додека не добиете хомогена смеса.
Исечете 100 грама кашкавална коцки и додадете го, па повторно добро измешајте.
Посолете по потреба.
Истурете во подмачкана тава.
Преостанатиот кашкавал изрендајте го, па посипете врз пројата.
Се пече околу 20 минути во рерна загреана на 200 степени.