Помага при КАНДИДА, топи КИЛОГРАМИ и се користи и како ЕЛИКСИР НА УБАВИНАТА, сите имаме ДОМА Јаболков оцет
Јаболковиот оцет со децении е познат како моќно средство кое помага при слабеење, но и при постојани габични инфекции.
Јаболковиот оцет се смета за еден од најголемите помагачи кога станува збор за постојаната кандида. Оние кои ја сретнале оваа габа многу добро знаат колку борбата може да биде упорна, па дури и повеќегодишна. Она што е клучно во заздравувањето е намалување на исхраната и комплетниот режим.
Секако најдобро е доколку имате проблем со кандидијаза, да го посетите вашиот лекар и да побарате помош, а јаболковиот оцет може да ви помогне да ги ублажите симптомите. Некои велат дека овој еликсир им помогнал целосно да заздрават и да го решат проблемот со кандидијазата.
КАКО ВСУШНОСТ ЈАБОЛКОВИОТ ОЦЕТ ВЛИЈАЕ НА ОВОЈ ПРОБЛЕМ СО КАНДИДА?
Најчесто што се случува е дека таложењето на нездрава, зачинета, премногу солена храна го оптоварува организмот, а потоа се таложат лоши бактерии и габи кои се размножуваат и го забавуваат метаболизмот и енергијата на организмот. Кандида природно живее во нашиот дигестивен тракт, како и на нашата кожа. Но, поради одредено однесување и лоша исхрана, станува проблематично кога оваа габа премногу се размножува и го оптоварува организмот.
Јаболковиот оцет всушност се произведува со ферментација со користење на добри (квалитетни) габи кои му се потребни на нашето тело бидејќи тие дејствуваат како пробиотик и ги хранат добрите бактерии во дигестивниот тракт. Оваа разновидност на оцет е одличен начин за лекување на габични инфекции, без разлика дали се надворешни или внатрешни, благодарение на неговите одлични антибактериски својства. Јаболковиот оцет всушност делува како супер-чистење кој минува низ цревата и ги исфрла сите насобрани токсини, слуз, размножени бактерии и габи. На овој начин се спречува и размножувањето на бактериите и многу брзо ќе почувствувате олеснување во организмот.
Чистењето на цревата од токсини и габи се состои од мешање на една до две лажици домашен јаболков оцет во чаша топла вода и конзумирање на добиениот пијалок три пати во текот на денот, наутро на празен стомак и пред секој главен оброк. попладне и навечер.
Важно е да се обидете да добиете домашен органски јаболков оцет, кој можете да го направите сами или да го купите во некој од градските пазари или продавници за здрава храна. Избегнувајте индустриски обработен оцет од супермаркет.
Исто така, пред да започнете со „само-лекување“, сепак, консултирајте се со вашиот лекар и потврдете дека случајно немате одредени медицински проблеми каде што конзумирањето на јаболков оцет би било контраиндицирано. Многу луѓе кои имаат чувствителен стомак и особено желудник не можат да пијат јаболков оцет затоа што им го иритира стомакот и им пречи.
ЈАБОЛКОВ ОЦЕТ ЗА СЛАБЕЕЊЕ
Придобивките од јаболков оцет за слабеење се одамна познати. Јаболков оцет можете да го консумирате на ист начин како и за решавање на проблемот со кандидијаза. Доколку го сакате вкусот, можете да додадете една лажичка домашен мед во напитокот.
Некои велат дека додавањето на сок од еден лимон, цимет и/или ѓумбир го подобрува ефектот на разградување на масните наслаги. Во секој случај, ако ви се допаѓа вкусот.
ЈАБОЛКОВ ОЦЕТ КАКО СОЈУЗНИК НА УБАВИНАТА
Оцетот од јаболко е исто така одличен сојузник на убавината, особено на густата и квалитетна коса. На интернет постојат совети дека е можно и познато да се поттикне растот на косата со помош на јаболков оцет. Сè уште не сме го пробале, но она што сигурно е докажано е дека јаболковиот оцет успешно помага при проблеми со првут и себореја, како и со плакнење на косата после миење (додадете 1 чаша јаболков оцет во литар вода и исплакнете ја косата на крајот и потоа исушете ја и фенирајте редовно) и на овој начин темето длабоко се чисти, се отстрануваат мртвите клетки и трагите од производите кои често се користат за нега на коса. Покрај тоа, има антибактериско дејство, го штити скалпот од габични инфекции и бактерии и ја стабилизира pH вредноста на скалпот, што доведува до отстранување на вишокот на себум.