Дома Светски дестинации Познатиот конак од турските серии, погледнете како изгледа (фото)

Познатиот конак од турските серии, погледнете како изгледа (фото)

2008
0

Државна гостинска куќа Мидјат – Мардин викана Конак во турските серии.

Куќа за гости Мидјат е куќа на три ката. Таа е купена од страна на окружниот гувернер на Мидјат.

Најнискиот кат се состои од просторија добиена со резба на камениот дел додаден на неговата предна страна. На вториот кат има три соби со голема тераса.

Овие простории се распоредени во форма на L. На третиот кат има голема тераса и две соби. Од ходникот меѓу овие две простории, тесно и тунелично скалило водат на третиот кат.

Кога ќе стигнете на овој кат, повторно има голема тераса. Но, терасата овде не е према југ од собите, туку на западната страна. Во ходникот каде што се наоѓа влезната врата на оваа еднокреветна соба има мал прозорец.

Од овој кат, можете да стигнете до покривот на собата.

Кога ќе се искачите , се гледа целиот Мидјат поради висината на ридот на кој е изграден објектот и трикатницата.

Во објектот има и бунар за вода, кој се наоѓа во склоп на гостилницата и се користи за кујна. Куќата за гости е позната и по тоа што се користи како место во серии и е викана конак.

Конакот во Мидјат во Мардин е прогласен за културно наследство и е посетуван од голем број на туристи.

Претходна објаваДали децата имаат антитела по инфекцијата со блага форма на вирусот СОВИД-19?
Следна објава5 мали активности кои ќе ви го расчистат умот

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име