Дома Health Пет често занемарени работи кои можат да го зголемат ризикот од тумор...

Пет често занемарени работи кои можат да го зголемат ризикот од тумор на мозокот

349
0

Пет често занемарени работи кои можат да го зголемат ризикот од тумор на мозокот

Повеќето луѓе го ставаат своето здравје на прво место и се обидуваат да се држат настрана од работи кои можат негативно да влијаат на тоа.

Многу болести и утврдени дијагнози го менуваат вашиот поглед на животот, а некои прават да се чувствувате беспомошно.

Додека одредени фактори на ризик за тумори на мозокот се добро познати, како што се наследни нарушувања, семејна историја на тумори на мозокот и изложеност на јонизирачко зрачење, постојат и други неочекувани работи за кои луѓето треба да бидат свесни, објаснуваат лекарите.

Нелекувањето на депресијата и анксиозноста го оштетуваат мозокот

Сепак, често занемаруваме некои секојдневни работи кои можат да доведат до зголемување на ризикот од добивање тумор на мозокот. Познавањето на овие карактеристики може да им помогне на поединците да преземат проактивни мерки за значително намалување на ризикот и одржување на добро здравје.

Многубројните студии засновани на докажани научни податоци покажаа дека некои фактори со нивното негативно влијание врз нашето тело можат да предизвикаат појава на тумори на мозокот, а тоа се следниве работи:

нездрав начин на живот (дебелина, прекумерна тежина, недоволно движење, пушење)

хормонска терапија

долготрајна изложеност на одредени хемикалии

Претходна објаваХерпес зостер: Ова се трите рани симптоми на инфекција со вирусот
Следна објаваМал, но ефикасен трик за доволен внес на вода и поздраво тело

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име