Дома Parents and children Не пред ОВАА возраст: На која возраст детето треба да добие ТЕЛЕФОН?

Не пред ОВАА возраст: На која возраст детето треба да добие ТЕЛЕФОН?

447
0

Не пред ОВАА возраст: На која возраст детето треба да добие ТЕЛЕФОН?
Експертите откриваат зошто е важно на вашето дете да не му давате телефон на рана возраст

Факт е дека децата во денешно време порано добиваат мобилни телефони, па затоа многу брзо следува прашањето: „Кога ќе ми купиш телефон“. Иако има бројни предности, многу родители често се прашуваат кога е вистинското време да му го дадат на детето, односно кога е безбедно да го поседуваат.

Резултатите од истражувањето покажуваат дека само еден процент од децата до пет години имаат сопствен телефон. Меѓутоа, во моментот кога детето ќе го добие, ризикувате да ја отворите Пандорината кутија со злонамерни корисници и содржини за возрасни. Експертите за безбедност на Интернет предупредуваат дека родителите секогаш треба да се погрижат нивните деца да бидат добро упатени во начинот на користење на Интернет пред да им дадат паметен телефон.

Шест добри причини: Зошто е важно често да ги гушкате децата?


Бидејќи се премногу мали за да знаат како да го користат телефонот и која содржина им одговара, експертите велат дека најдобро е да му купите мобилен на дете од осум до единаесет години, но доколку на детето не му треба телефон , обидете се да ја одложите таа одлука колку што е можно повеќе.

Уште една работа на која предупредуваат, не му купувајте на детето скап и нов телефон, пред се затоа што децата не знаат добро да ги чуваат работите како возрасните, може да го скршат, скршат или изгубат. Втората работа е многу поважна, скапите работи се идеални мети за кражба.

Најважно е, посочуваат, детето да се научи како безбедно да го користи телефонот, особено интернетот и социјалните мрежи.

Претходна објаваСтар монголски лек против болки во грлото и кашлица: Помага во рок од 4 часа
Следна објаваБРЗО И ЛЕСНО: КОКОСОВИ БАКНЕЖИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТИ

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име