Дома Интересно Најтесниот мост на светот? Само голем човек застанува да им помага на...

Најтесниот мост на светот? Само голем човек застанува да им помага на малите суштества. Навистина интересно…

194
0

Најтесниот мост на светот каде е забранет премин над повеќе од 30 сантиметри. Еве уште еден симпатичен детал од природата од сојузната држава Вашингтон во САД. Тука, сепак, малку се вклучи и еден човек, но за добра цел. Ние би ве поканиле да го преминете, но сепак ќе можете да го гледате само од безбедно растојание – најтесниот мост на светот. Nutty Narrows е мост на кој не може да се помине пеш или возило, бидејќи е мост за верверици.

Пред да се подигне, вервериците морале да трчаат преку патот во потрага по храна. За среќа, во 1963 година, еден локален жител, Амос Питерс, забележал колку е опасно за нив, па затоа решил да изгради висечки мост над широкиот пат.

Кога бил завршен, мостот долг 18 метри им обезбедил на крзнените животни безбедна патека преку него. Трошоците за изградба на овој мост чинеле само 1.000 долари. Не поминало долго време за првата верверица да го помине мостот.

Покрај тоа, тие почнале да бидат сведоци на сцени од верверички кои ги водат своите млади. Медиумите беа воодушевени, придружувајќи го овој архитектонски подвиг со наслов: „Само голем човек застанува да им помага на малите суштества“.

Во меѓувреме, изградени се уште два моста за помали животни. Питерс починал во 1984 година, а во спомен на него и слатката идеја, покрај мостот била подигната дрвена скулптура од верверица. Денес има транспарент со горд натпис: „Оревскиот тесен мост – ги штити вервериците од 1963 година“

Претходна објаваОва е најздравата вечера во светот (рецепт)…
Следна објаваШто е емоционална интелигенција?

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име