Дома Интересно Квиз – Колку добро ги познаваме македонските писатели

Квиз – Колку добро ги познаваме македонските писатели

376
0

Проверете го вашето знаење…

21
Created on By Твое Здравје

Квиз - Колку ги познаваме македонските писатели

1 / 11

Премиерата на македонска крвава свадба се одржала на 7 ноември...

Question Image

2 / 11

Јордан Хаџи Константинов-Џинот роден кон крајот на 1821 во...

Question Image

3 / 11

Теодосиј Синаитски ја отворил првата македонска печатница во Солун во...

Question Image

4 / 11

Јоаким Крчовски роден е во 1750 година во...

Question Image

5 / 11

Кочо Рацин роден е во Велес 22 декември во...

Question Image

6 / 11

За македонцките работи напишана од Крсте Петков Мисирков и објавена во 1903 година во...

Question Image

7 / 11

Ѓорѓија Пулевски е автор на првата печатена македонска граматика во...

Question Image

8 / 11

Константин Миладинов во 1857 година се запишал и студирал словенска филологија во...

Question Image

9 / 11

Рајко Жинзифов е роден во Велес 15 февруари....

Question Image

10 / 11

Григор Прличев во февруари 1860 година поемата Сердарот ја напишал во...

Question Image

11 / 11

Димитар Миладинов во периодот помеѓу 1836 - 1839 година, работи како учител во...

Question Image

Your score is

The average score is 44%

0%

Претходна објаваНајоригиналниот рецепт за тавче гравче…
Следна објаваСакате да бидете среќни: не правтете ги овие 9 работи…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име