Дома Health Како да препознаете и лекувате инфекција на увото?

Како да препознаете и лекувате инфекција на увото?

398
0

Како да препознаете и лекувате инфекција на увото?

Болка во увото и чувствителност на допир, проблеми со слухот, оток, вртоглавица и гадење се само некои од главните симптоми на инфекција на увото. Иако се јавуваат поретко, инфекциите на увото кај возрасните се многу подолготрајни, поупорни и покомплицирани за лекување од оние кај децата, а игнорирањето на проблемот може да има долгорочни последици за вашиот слух и севкупниот квалитет на живот. Затоа е важно да се знае кои се симптомите на воспаление на надворешното, средното и внатрешното уво и како безболно и успешно да се лекуваат ушни инфекции.

Кои се причините за инфекции на увото?

Нашите навики во текот на летните месеци се особено погодни за развој на разни видови ушни инфекции. Пливањето во базен, река или море може да доведе до воспаление на надворешниот ушен канал, познат и како „пливачко уво“. Оваа состојба обично започнува со блага конгестија, непријатност и нарушен слух, а подоцна има болка во пределот на увото.

Исто така, клима уредите можат да имаат многу негативно влијание врз здравјето на вашиот орган за слух бидејќи студениот воздух што го испуштаат ги иритира тапанчињата, менувајќи го притисокот во ушниот канал, што предизвикува тапанчето постојано да вибрира.

Инфекцијата на увото обично се јавува кога бактериска или вирусна инфекција го напаѓа вашето уво, најчесто предизвикувајќи оток или акумулација на течност зад самото тапанче. Акутните воспаленија траат кратко, но се многу болни, додека хроничните инфекции на увото често оставаат сериозни и трајни последици на средното или внатрешното уво. Покрај инфекциите, причините за воспаление на увото може да бидат и промените на климата или надморската височина, падот на имунитетот, како и генетската предиспозиција или некои други здравствени состојби.

Дијагноза и третман на инфекции на увото

Ушните инфекции бараат преглед и дијагноза од специјалист за оториноларингологија, за да се добие точна дијагноза и терапија адекватна на болеста и симптомите што ги чувствувате.

Болки во зглобовите, мигрена или…

Квантната медицина не се потпира на хемиски препарати и лекови, туку на воспоставување рамнотежа на организмот преку рано откривање на дисфункција на органите. Со неинвазивните биорезонантни и термовизиски скенери, можно е да се изврши целосен преглед на главата, како и на градниот кош, внатрешните органи и гастроинтестиналниот тракт, со што се создава целосна слика за вашата здравствена состојба, а со тоа и побрзо и поедноставно решение за вашите здравствени проблеми. Квантната медицина ги открива предизвикувачките агенси на болеста преку откривање на присуство на бактерии, вируси и паразити, како и тестирање за алергени и нетолеранција на храна.

Процесот на лекување е краток и претежно симптоматска и доволна е микрорезонансната терапија, која се користи за лекување на повеќе болести. Со ова не само што се ослободувате од инфекциите на увото како симптом на некоја болест, туку и од причината за самата инфекција.

Претходна објаваБолки во зглобовите, мигрена или…
Следна објаваБолка под десното ребро: Што може да ја предизвика и како да се лекува

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име