Дома Психолошки совети Како влијае потсвеста врз нашите животи?

Како влијае потсвеста врз нашите животи?

176
0

Од рана возраст си поставивме одредени цели. Почнуваме од тоа „Морам да бидам добар за да добијам играчка“ тие цели се шират, како што се шират нашите погледи и погледите на светот. Сепак, честопати се случува да се најдеме во ситуации и да не знаеме како да го добиеме она што го сакавме. Ние се чувствуваме немоќни, и многу луѓе, поради ова, ја губат својата волја и брзо ја „надминуваат“ својата цел. Како да останеме на вистинскиот пат кон успехот и да ги оствариме сите наши соништа?
Можеби знаете дека за сè што правиме во животот, нашата потсвест игра голема улога. Најважно е да бидеме во сојуз со нас самите и со нашиот начин на размислување, само така можеме да постигнеме каква било цел. Бидете свесни дека можете да направите што било, буквално сè што замислувате е можно. Обединете се со сопствените желби и постигнете го посакуваниот успех.
Еве неколку Марфиеви закони за успех кои мора да ги почитувате доколку сакате да се видите на врвот.

  1. Целите треба да бидат јасно поставени. Тие треба да бидат инспиративни, базирани на акција. Мора да ви биде совршено јасно што сакате да постигнете, затоа дефинирајте ги до најмалите детали.
  2. Замислете се како успешна личност, и ќе бидете. Вие сте она што го замислувате.
  3. Заменете ја негативната мисла со позитивна, конструктивна мисла.
  4. Закон на привлечност: привлекуваме и воспоставуваме односи со нешта и луѓе кои реагираат на нашите мисли и идеали. Ако мислите добро за другите, всушност мислите добро за себе.
  5. Стравот нè тера да го привлечеме токму она од што се плашиме. Сомнежот и стравот значат неуспех. Од што се плашиме? Тоа е нешто што сè уште не се случило. Не мачи нешто имагинарно за кое размислуваме.
  6. Не плашете се од промените. Промените се неизбежни.
  7. Амбициозноста е клучна за успехот.
Претходна објаваПодобрете ја функцијата на мозокот со вклучување на печурки во вашето мени!
Следна објаваДомашни колачиња со путер од кикирики направени за 15 минути…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име