Дома Life Зошто сродните души понекогаш не остануваат засекогаш заедно?

Зошто сродните души понекогаш не остануваат засекогаш заедно?

316
0

Зошто сродните души понекогаш не остануваат засекогаш заедно?
Има луѓе кои се појавуваат во нашиот живот и остануваат во него засекогаш, но има случаи кога имаме силна и неверојатна врска со некого, но таа завршува по одредено време. Врската која трае долго не мора нужно да биде врска помеѓу сродна душа.

Сродните души не се само една специфична личност со која сте партнери до крајот на животот. Нашите сродни души можат да бидат платонски пријатели, членови на семејството, па дури и учители или ментори. Тие можат да бидат и романтични врски кои имаат смисла некое време, а потоа завршуваат.

Вистинската функција на сродната душа е да се поврзе на подлабоко ниво, да надмине одредени граници во врската и што е најважно, сродна душа е личност која нè поттикнува да растеме и да го исполниме потенцијалот на нашата душа. Понекогаш тој раст може да се случи за краток временски период, а потоа луѓето се оддалечуваат после тоа – тоа не значи дека тие не биле сродни души.


Тања Керол Ричардсон, писателка на сродна душа за Mbg, забележа:

  • Дури и ако некој не остане долго во вашиот живот, како некој што работи во вашата компанија девет месеци и сте блиски додека не се преселат на другиот крај од земјата, или љубовник што ќе го сретнете на одмор и четири месеци. подоцна врската ти завршува, сепак е сродна душа.

Што е љубовно бомбардирање и зошто не е пожелно?

Кога ќе сретнеме некого и ќе почувствуваме силна врска со него, а потоа врската наеднаш ќе исчезне, тоа може да биде збунувачки, а во некои ситуации дури и скршено срце. Ова се нарекува „вкрстување на душата“ и ги претставува сродните души кои не траат вечно, но имаат силно влијание врз нас и нашите животи. Ова е личност која доаѓа во вашиот живот, но времето и околностите не се соодветни за долготрајна врска. Иако вашите души се „вкрстиле“ и сте создале неверојатна врска, таа личност повеќе не е дел од вашиот живот.


Но, во текот на времето поминато заедно, научивте нешто за себе или за светот, на некој начин се ослободивте или едноставно уживате во чувството на поврзаност што го имате со оваа личност во вашето ограничено време заедно. Нивното оддалечување не го менува фактот дека вашите души се вкрстиле и двајцата сте се промениле на подобро, иако и двајцата мора да признаете дека претстојното растојание несомнено ќе го промени начинот на кој можете да бидете заедно сега.

Без разлика дали вашата врска со оваа личност траела два дена или два месеци, еве неколку вообичаени знаци дека можеби сте доживеале (или доживувате) „вкрстување“ на души:

  • Не се запознавте во вистинско време
  • Не сте компатибилни на долг рок, но врската сега е задоволителна
  • Еден од вас поминува низ нешто предизвикувачко
  • Врската станува токсична штом ќе се научи лекцијата
  • Еден од вас го надраснува другиот


Не се создадени сите врски да траат вечно, вклучувајќи ги и сродните души, а прифаќањето на овој факт е првиот чекор за да се искористи максимумот од средбата со нив. Оваа личност можеби ви донела повеќе во животот отколку што можете да замислите, а ако се разделите, животот е долго патување, можеби повторно ќе се сретнете, а можеби и ќе ви дојде некој кој е вистинскиот за вас во секоја смисла и е подготвен да останете.

Претходна објаваВИКЕНД ХОРОСКОП ОД 28 АПРИЛ ДО 1 МАЈ 2023 ГОДИНА: Ракот е преоптоварен со работа, Вагите мора да најдат компромис
Следна објаваЦревната флора…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име