Дома Life Зошто има огледало во секој лифт?

Зошто има огледало во секој лифт?

339
0

Зошто има огледало во секој лифт?

Лифтовите речиси секогаш се опремени со огледало, а понекогаш и сите внатрешни ѕидови на оваа мала соба се рефлектирачки.

Вообичаено, присуството на огледало се користи за фиксирање на косата, шминката или јаката на капутот, особено ако некој набрзина излегол од дома. Но, ова во никој случај не е главната причина за поставување огледала во лифтовите.

Имено, постои психолошка причина за поставување на огледало во лифтот.

Зошто треба да имате многу огледала во домот?

Лифтот е тесен простор, широк метар квадратен или малку повеќе. Луѓето кои страдаат од анксиозност или клаустрофобија може да се плашат да бидат во толку затворен простор, дури и за само неколку секунди.

Присуството на огледало создава илузија на поголем простор отколку што всушност е и го намалува чувството на непријатност. Ефектот ќе биде уште поголем ако сите ѕидови на лифтот се пресликани. Огледалото, освен што дава илузија дека има повеќе простор отколку што всушност има, на луѓето во лифтот им дава чувство на сигурност.

Често се случува да влезете во лифт со непознати луѓе, а тоа може да биде причина за вознемиреност и грижа. Со присуство на едно или повеќе огледала, можно е да „проверите“ што прават другите луѓе во лифтот и да се заштитите од несакан физички контакт, џебни кражби и кражби.

Претходна објаваДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА ПЕТОК 3 МАРТ! Стрелците ќе бидат во контакт со личноста која им се допаѓа, додека Близнаците ќе бидат во конфликт со партнерот
Следна објаваТри вежби за вкочанет врат

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име