Дома Ментална гимнастика Задача: Напишете ги математичките знаци за да ја направите равенката точна

Задача: Напишете ги математичките знаци за да ја направите равенката точна

574
0


Можете ли да ја направите оваа равенка точна со внесување „+“, „-“, „x“, „/“?


Освен што е извор на забава, решавањето задачи и загатки има и голем број на придобивки. Решавањето загатки и задачи ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

Логичките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите.

Домашната задача ти е од математика.

Можете ли да ја направите оваа равенка точна со внесување „+“, „-“, „x“, „/“?

Се обидивте, за да проверите погледнете го решението…Претходна објаваКората од лимон е решение за овие 6 домашни и здравствени „проблеми“
Следна објаваПотребно е повеќе зеленило и паркови: Само 20 минути во парк се добри за менталното здравје

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име