Дома Ментална гимнастика Загатка: Ставете го соодветниот број на местото на прашалникот?

Загатка: Ставете го соодветниот број на местото на прашалникот?

173
0


Кој број треба да стои наместо прашалникот?

Денес ви донесуваме загатка за мозокот што зборува за вашата способност да ги согледате и забележите малите детали, како и да донесете логичен заклучок заснован на тие детали.

Анализирајте ја сликата добро. Ваша задача во решавањето на денешната загатка е да заклучите според каква логика се распоредени броевите во кругови и да го ставите соодветниот број на прашалникот.

Погледнете го решението:

Решението е број три. Збирот на броевите во секој круг е 17.


Претходна објаваЗошто децата не сакаат зелена храна
Следна објава10 интересни факти за Антартикот!

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име