Дома Ментална гимнастика Загатка: Колку лубеници има на оваа слика?

Загатка: Колку лубеници има на оваа слика?

206
0


Можете ли да ја решите сложувалката – колку лубеници има на оваа слика?

Денес ви задавање загатка за перцепција што зборува за вашата способност да ги согледате и забележите малите детали, како и да донесете логичен заклучок врз основа на тие детали. Ваша задача за решавање на денешната загатка е добро да ја разгледате сликата и сите детали на неа, а потоа врз основа на нив да донесете заклучок за тоа колку лубеници има на оваа слика.

Колку цели лубеници се прикажани на оваа слика?

Се обидовте? Погледнете го одговорот подолу.

На оваа слика има пет лубеници, а еве како:

Претходна објаваЛеблебија – одлична храна за анемија…
Следна објаваШто прави еден невропсихијатар секој ден за да го одржува мозокот здрав…

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име